Apelsini-greibisorbeti retsept

Pille Enden, Kodukiri, 23. märts 2020

Magushapud ja ülimahlased aromaatsed tsitrusviljad on armastatud ja maitsvad. Aga eriti hinnatud on nad kui tervise turgutajad, eelkõige rohke C-vitamiini poolest. Just seda me praegu vajamegi! Nüüd on tsitrused
oma parimas küpsuses!

Apelsini-greibisorbett

Kuuele
Lahe kerge külm magustoit on toeka eine lõpetuseks igati sobiv. Apelsini ja greibi kombinatsioon loob magusa ja hapu paraja tasakaalu.
Valmistusaeg 30 minutit + vähemalt 4–5 tundi sügavkülmas

3,5–4 dl suhkrut
5 dl vett
2 tl riivitud greibikoort
2 tl riivitud apelsinikoort
4 dl värskelt pressitud greibimahla (2 suurest greibist)
4 dl apelsinimahla (4 suuremast apelsinist)
4 sl sidrunimahla
0,5 tl purustatud musta pipart

Mõõda suhkur, vesi, riivitud greibi- ja apelsinikoor kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja jätka kuumutamist pidevalt segades, kuni suhkur on sulanud. Lase veel 5 minutit podiseda. Võta pott pliidilt ja jäta 5 minutiks seisma.

Pressi greipidest, apelsinidest ja sidrunist mahl välja. Sega mahlad kokku ja vala läbi sõela siirupisse. Sega hulka must pipar, lase jahtuda. Vala segu külmutusnõusse (karpi, kaussi).

Täiesti jahtunud segu tõsta sügavkülma. Tunni aja pärast sega kahvliga läbi, et purustada tekkinud jääkristallid. Pane uuesti sügavkülma ja tunni aja pärast sega jälle läbi. Lase külmuda. 15 minutit enne serveerimist tõsta toatemperatuurile pehmenema.

undefined (Jaan Heinmaa)
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?