Küpsetame jahuvabalt

Pille Enden, 24. oktoober 2019

Jahu annab küpsetistele struktuuri ja maitse, kuid ka päris palju kaloreid. Ent saab ka ilma jahuta – maitseb sama hea ja püsib hästi koos, seda tõestavad erinevad jahuta küpsetatud koogid, küpsised, muffinid ja pirukad. Kõik need on gluteenivabad ja märksa energiavaesemad.

Pähkli-kreemikook10 tkJahuvabas koogipõhjas on muna, suhkrut ja pähkleid, neid on rohkelt ka täidises. Munavalgepõhi tuleb kuldpruun ja äärtest veidi krõbe, kuid jääb küpsemisel pehmeks. Kaloreid on selles kreemises koogis üsna vähe. Valmistusaeg 45 minutit + 25 minutit ahjus + öö läbi külmkapis

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?