Kodukirja uudsed ja augustikuised toidud

Pille Enden, 24. juuli 2019

Värsket kartulit on nüüdseks juba mitmel moel küllaga nauditud. Paras aeg on seda nüüd koos ohtra rohelise sibula ja juustuga pirukasse panna. Krõbeda põhjaga ahjusoe kartulipirukas värske salatiga – mis saab suvepäeval veel mõnusam olla!

Värske kartuli ja rohelise sibula pirukas (Jaan Heinmaa)

Värske kartuli ja rohelise sibula pirukas

Kaheksale

Valmistusaeg 25 minutit + 40 minutit ahjus

300 g lehttainast
1 kg keedetud kartuleid
75 g rohelist sibulat
3 muna
2 dl vahukoort
3 sl hakitud tilli
2 tl soola
150 g riivjuustu (nt Cheddar)

Kuumuta ahi 225 kraadini. Rulli tainas õhukeseks kettaks ja pane küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi (d 24 cm).
Lõika kartulid 4–5 cm viiludeks. Haki roheline sibul. Klopi munad lahti, sega hulka koor, till ja sool.
Pane tainale riivjuust ja sellele hakitud roheline sibul, lao peale kartuliviilud. Kalla vormi munasegu. Pane ahju ja küpseta 40 minutit. Heida aeg-ajalt pilk peale – kui pirukas muutub liiga tumedaks, siis kata fooliumiga.
Võta ahjust, lase 10–15 minutit seista ja serveeri soojalt.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?