Ilu, mis sünnib patta panna

Margit Kuus, 23. juuni 2019

Kui oma iluaias taime- ja putuka-mürke ei kasutata, saab lillepeenralt tublisti leivakõrvast noppida.

Juuli on lõhnavate lavendlite ja rooside aeg. Juba Vana-Roomas kasutati mõlemaid mitte ainult ihu või eluruumi lõhnastamiseks, vaid ka toidu ja joogi maitsestamiseks ja piduroogade kaunistamiseks. Roosimoos lavendlisaial ei pane ilmselt enam kedagi kulmu kergitama. Tänapäeva parimates restoranides on ju lausa botaanikud palgal, kes üha uusi (ja muidugi ammu unustatud vanu) põnevaid söödavaid taimi peakokkadele katsetamiseks üle ilma kokku otsivad, ette kasvatavad või loodusest ise otsimas ja korjamas käivad. Et menüüs saaks jälle mõnd imepärast õiekest või pungakest nimetada, mis kliendi õhku ahmima paneks.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?