Parim juurviljaaeg

Pille Enden, 25. september 2018

Juurviljad on sügisel peenralt või põllult võttes parimad – värsked, krõmpsud, täis vitamiine ja muid kasulikke aineid. Seda lausa peab ära kasutama!

Lisa juurvilju suppi, salatisse, paja- ja vormirooga. Aga juurviljast saab väga lihtsalt ka mõnusa dipi või võileivamäärde.

Peedidipp

Neljale

Peet, see tuntud terviseturgutaja, sobib paljudesse roogadesse. Kreemjas määre mekib hea nii dipina kui ka leivakattena. Maitset saab timmida mädarõika, küüslaugu või ürtidega. Mõnusa määrde võib valmistada ka mõnest muust juurviljast, näiteks porgandist või bataadist.
Valmistusaeg 5 minutit

180 g maitsestamata toorjuustu
200 g keedetud peeti
0,5 sidruni riivitud koor
punt mündilehti
soola, musta pipart

Pane kõik koostisained kombaini või töötle saumikseriga kreemjaks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri dipikastmena või määri leivale-saiale.

Jaan Heinmaa
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?