Väikese köögi sisustamine on põnev väljakutse

Merike Hirvoja, K-rauta sisekujundaja, 25. september 2018

Köök on kodu süda. Köögis juuakse päeva esimene tass kohvi ja loetakse läbi ajalehed, köögis räägitakse pere tähtsamad jutud ja valmistatakse nii perele kui sõpradele süüa.

Ideaalne köök on avar ja valgus­küllane, kus jagub ruumi kõigeks ja kõigile. Paraku enamikus nõukogudeaegsetes paneelelamutes on köögi­pinda vaid 5–6-ruutmeetrit ja ka paljudes tänapäeva kortermajades on köögile jäetud vaid nurk või sein elutoast. Väike köök on sisustajale väljakutse, kus tuleb läbi mõelda iga detail.Mida väiksem köök, seda tähtsam on koondada värvid, materjalid ja vormid üheks ansambliks. Tänapäeva köögis aitavad sellele kaasa mööblisse integreeritud tehnikaseadmed. Väikeses köögis tuleb ära kasutada kõik pinnad ja keskenduda eelkõige funktsionaalsusele. On asju, mida ei saa muuta, näiteks väljaulatuvad aknalauad, uksed ja seinanišid. Nendega võiks planeerimisel arvestada, et iga sentimeeter enda kasuks mängima panna.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?