Köögiuudised

Pille Enden, 21. august 2018

Sügis haarab meid taas argiruttu. Kesk kiiret töö- ja koolielu on lihtsalt valmivad eined ja mõnusad vahepalad eriti teretulnud.

Tootja

Eine kahele

Talleggi uus tootesari Eine Kahele on hea lahendus ajanappuse korral. Kanaliha, kaste ja köögiviljad on pakitud küpsetuskarpi, mille külge on kinnitatud eraldi pakike basmatiriisiga. Kuni küpsetuskarbis kanaroog ahjus valmib, jõuab keeta riisi ning juba 35 minuti pärast on toit küps. Saadaval 2 varianti. Vürtsikas kanakarris köögiviljadega on kanafilee Aasia-pärases karrikastmes. Tomatises kanakintsulihas porgandi ja pastinaagiga on lisanditeks koduaiast tuttavad ürdid, küüslauk ja sibul.

Kodukiri

Muhu pitsleib

Muhu pagarid on valmistanud uue toote – Muhu pitsleiva ehk pitsõhukesed krõbedad leivalõigud. Lisandiks on kas seemned, küüslauk või ristiköömned. Leib on valmistatud juuretisega, pärmi lisatud ei ole. Mõnus niisama krõbistada või meelepärase määrdega pakkuda.

Kodukiri

Põhja-Eesti toiduvõrk

Põhja-Eesti koostöö-võrgustik väärindab kohaliku toidu tooret ja soodustab tervislikku toitumist. Piirkonna märgisega varustatud kohalikul toidul on eristuv ja alati kvaliteetse toidu maine. Võrgustikuga on seotud 33 märgisekandjat, vt veebist kohaliktoit.arenduskoda.ee.

Kiika Kulina poodi!

Rakvere–Avinurme maanteel liikudes tasub kiigata Kulina lihatööstuse poodi, kust leiab kohaliku lihatööstuse ja vesiveski toodangut.

Kaarli talu jahusegu

Kaarli talu küpsetab maitsvate leibade kõrval ka imehäid täisterarukkijahust ja seemnetest krõpse. Seemnekrõpse saab hankida valmiskujul või osta jahusegu, mis segada veega, siis õhukese kihina ahjuplaadile panna ja ära küpsetada. Tervislik ja maitsev!

Tootja

Külmkuivatatud maasikad

Aran Farmingu külmkuivatatud maasikad sobivad vahepalaks või tee sisse. Marjad ja marjajahud on väärtuslikud koostisosad nii müslis ja smuutis kui kondiitritoodetes, neid võib segada keefiri, kohupiima, toorjuustu või jogurtiga.
Külmkuivatus ehk lüofiliseerimine tähendab toiduaine kiirkülmutamist sügavkülmas ning seejärel tekkinud jääkristallide vaakumiga eemaldamist aeglasel soojendamisel. Toiteväärtusest jääb alles 98% ning säilib loomulik maitse, lõhn, välimus ja toiteväärtus. Tänu vähesele veesisaldusele pole vaja lisada säilitus­aineid ning toode maitseb ja lõhnab samamoodi kui värskelt. 330 g värskeid maasikaid kaalub külmkuivatamise järgselt 30 g.

Kodukiri

Mahedad kookosjogurtid

Happy Coco kookosjogurtid on laktoosi- ja gluteenivabad, ei sisalda soja, kaseiini ega valget suhkrut, vaid paar protsenti maheagaavinektarit. Sobivad ka veganitele. Valida on mango-, vanilli- ja maasikamaitsega ning naturaalse ehk maitsestamata jogurti vahel. Lisandid on ehtsad ja mahedad ning kasutatud on õiglase kaubanduse kookospiima.

Tootja

Vähem suhkrut

Suhkrusisalduse vähendamise trendi järgib ka Põltsamaa Felix, kes vähendas pudelimoosides suhkrut kolmandiku võrra. Uue retseptiga moosides on suhkrut vähemalt 30 protsenti senisest vähem ning marju kuni 15 protsenti rohkem. 10 protsenti vähendati suhkrut ka apelsinimarmelaadis, aga apelsini on selles nüüd aga 12 protsenti enam.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?