TEE ISE | Oma aia savist kuppelahjus saab valmistada nii pitsat kui pirukat

Urve Kask, 21. juuni 2018

Savist kuppelahjus ehk pitsaahjus võib lisaks pitsale küpsetada muudki: leiba ja pirukaid, liha ja kartuleid. Mis eriti tore – lihtsama ahju ehitamisega saab tragi huviline ka ise hakkama.

OÜ Looduskeskus juhatuse liikme Jaanus Viese sõnul on kuppelahju nimeks saanud pitsaahi, sest ju tõmbab pitsa rohkem tähelepanu. Ka Viese ise, kel endal kodus kaks sellist ahju – kaheksa ja kolm aastat vanad –, möönab, et kõige rohkem on neis valminud ikkagi pitsasid, kuigi algul küpsetati palju ka leiba. “Tänu loodusliku ahjumaterjali omadusele niiskust sidu­­da ja tagasi anda on leiva niiskussisaldus ja koorik ikka hoopis teine kui näiteks elektriahjus küpsetades,” kiidab Viese. Kui juures on veel tibake söehõngu, annab see maitsele veelgi juurde.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?