Esimese rohelise ajatamine

Tiina Paasik, 28. detsember 2017

Köögivilja ajatamine kodus aknalaual on lihtne viis peaaegu mitte millestki värsket suupoolist saada. Ajatamisega utsitatakse olemasolevad köögiviljad kasvama ja peagi saab vitamiinirikast rohelist näpistada nii salatisse kui võileiva peale.

Juurviljadest sobivad ajatamiseks juurseller, juurpetersell ja söögipeet. Ajatamiseks vali juurikad, mille südamikulehed on juba märgatavad, siis läheb ajatamine rutem. Ikka juhtub, et keldris lähevad mõned juurviljad kasvama ning tänu ajatamisele saab ka neid edukalt söögiks tarvitada.Kui talv on heitlik ja maapind pole külmunud, võiks ajatamiseks välja kaevata ka rabarberit ja viia seda keldrisse talvituma. Rabarberi ajatamist saab alustada veebruari lõpus. Olenemata ilmast saab alati ajatada sibulaid.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?