Suvine toidutegu kolib õue

Urve Kask, 26. juuni 2017

Hästi läbi mõeldud väliköök lubab söögitegemise suveks õue kolida, nautida seal vaba aega, elavat tuld ja hõrke toite. Kuna investeering tehakse pikemaks ajaks, tasub vajadused enne ehitamist hoolikalt läbi mõelda.

Kaido Kivi OÜst Ulaelu soovitab näiteks kaaluda, kas väliköök peaks olema pelgalt söögitegemise koht või veedetakse seal ka muidu palju aega. “Kuna söögitegemine tähendab reeglina tule kasutamist, vajatakse tavaliselt ka grilli, töötagu see siis söe või gaasiga,” toob ta näiteks. See on juba lähtepunkt, millest edasi mõelda. Kui kööki kasutab hõivatud inimene, kellele ei sobi pikem ettevalmistusaeg, tasub mõelda gaasigrillile. “Ent sada protsenti üks teist ei asenda ning ideaalses köögis on kõik võimalused olemas,” lisab asjatundja.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?