Vanaema retseptiraamatust

Pille Enden, 25. jaanuar 2017

Vanu kokaraamatuid lehitsedes üllatun ikka ja jälle, kui mitmekesine oli toorainevalik 80–90 aastat vanades retseptides. Tahan siin jagada üht omapärase nimega mõnusat vormirooga, mis peamiselt koosneb lillkapsast ja vasikalihast, ning võiga pole siin ka koonerdatud!

Tobington Jaan Heinmaa


Tobington

Kuuele
Vasikaliha asemele sobib väga hästi ka kalkuni- või kanaliha.
Valmistusaeg 40 minutit + 30 minutit ahjus

1 kg lillkapsast
250 g riisi
200 g võid
4 muna
1 sl riivsaia
500 g vasikaliha
4 viilu tahket saia
soola, pipart

Eralda lillkapsas õisikuteks, keeda soolvees pehmeks, u 10 minutit. Keeda samal ajal ka riis pehmeks, sega hulka 2 sl võid ja 2 muna, maitsesta soolaga. Aja vasikaliha kaks korda läbi hakklihamasina, sega hulka vees leotatud ja kuivaks pigistatud sai, 120 g võid ja 2 muna, maitsesta soola ja pipraga. Määri vorm võiga, pane sinna kiht riisi, siis lihasegu ja lillkapsas, seejärel pane uuesti samad kihid. Riputa peale riivitud saia ja pane ülejäänud võitükid. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri soovi korral tomatikastmega.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?