Mannerguga piima järele

Malle Pajula, 1. juuli 2016

Suvel saab ju teha päeva, nädala, kuu, mil tarbida ainuüksi kodumaist kraami. Maasikad, tomatid-kurk, värske kartul, või, liha, munad, kukeseened, kodujuust. Retseptid muutuvad justkui iseenesest traditsiooniliseks, tervislikult lihtsaks, keskkonnasõbralikuks.

Isegi need linnaturud, mis pole veel elustiili-ostupaikadeks tehtud, näevad hooaja suvelettide ja amplimüüjatega meeleolukad välja. Sildid "Värske kartul" ja "Eriti magusad maasikad" on püsti ka kõikjal maanteede veeres. Põlva- ja Võrumaa alles jäänud väikeste külapoodide ette tulevad hommikusest metsast kukeseenemüüjad, kaasas ka paar klaasi metsmaasikaid. Süda-Eestis aga mõnusalt veniva värske mee pakkujad. Peipsi kandis pole vaid tublid sibulakasvatajad, sealsed kurgid on lausa magusad! Tallinna–Pärnu maantee veerest võib aga saunaline kaenlasse võtta värske kaseviha.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?