Põnev katuseaed, mille viljad rändavad kõrgelt hinnatud restorani roogadesse

Ingrid Sembach-Hõbemägi, 3. juuni 2021

Pole just tavaline, et supirohelise järele lippad hoopis katusele – aga just nii käib igapäevane elu Gospa Kuressaares, kus juba mitmendat-setmendat aastat kasvatatakse värskeid ürte oma katuseaias. Kokk särab ja sööjad kiidavad.

Katuseaia idee tekkis eelmisel peakokal Alar Aksalul, keda omakorda inspireeris värske köögivilja kasvatamine Pädaste mõisa näitel. Kartulimaad otse spaa külje alla rajada ei saanud, kuid veekeskuse katuseosa seisis täiesti jõude. Nii otsustatigi ehitada sinna tõstetud peenrad ning kasvatada seal kõiksugust põnevat kraami, mida köögis võiks vaja minna. Tõsi, kogu maja vajadusi värske aedvilja järele need ei rahulda, pigem on need peenrad erilisemate taimede ja garneeringute kasvatamiseks ning kust hädaolukorras kiiresti värskeid ürte saab. Sööja ei pea ju ootama, kuni kokk poes ära käib!

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?