Kõige ehedam mulgi korp

Ave Grenberg, 3. juuni 2021

„Sii siin om õige mulgikorbi ritsept. Sedäsi om neid mede mail iki tett, joba enne Mogri-Märti,“ kirjutas Milvi-Lydia Kallaste (sünd 1930), kui soome-ugri kultuuripealinna avamise puhuks Mulgi instituudile eheda mulgi korbi retsepti saatis. Jagame seda nüüd meiegi.

Kigepäält tetti valmis korbi päälis: kõrralikult nõrutet pakspiim tulli lihamasinest läbi ajja. Suuren kausin segäti manu rõõska kuurt, muna, sulavõid, raasik suula-suhkurt ja kige tähtsep: suur peotäüs küümlit, aga mitte üttegi rosint. Kauss viiti seniss külmä kätte, ku pätsikste taigen valmis sai ja kuum leväahi puhtess pühit. Pätsitaigne juuretsel (piim, pärm, edimese sordi püüglejahu) sõkuti manu munakõllatsit, sulavõid, kardemoni (mitte rosinit!) ja raasik suula.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?