SÜGISESTE TOMATITE PÄÄSTMINE | Marineeritud kirsstomatid ja ahjus kuivatatud tomatid oliiviõlis

Pille Enden, Kodukiri, 1. september 2020

Küpsed tomatid on supermaitsvad kohe ampsata, aga sügisel, kui viimastele viljadele päikesevalgust napib, on otstarbekas neid talveks sisse teha. Tomateid saab hoidistada igas valmidusastmes – nii päris kui poolküpsena, ka rohelisena. Toored rohelised tomatid sisaldavad küll mürgiseid ühendeid, ent kuumtöötlemisel või hapendamisel need ühendid lagunevad.

Kirsstomatihoidised on efektsemad ja pidulikumad, eriti kui neis on mitut värvi tomateid. Mõistlik on panna tomatihoidised väikestesse purkidesse, siis saab purgi avades selle sisu kohe ära tarbida. Väikseid purke on hea ka kinkida, näiteks jõuludeks.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?