Kodukirja köögiuudised septembris: uus hoidisteraamat, tervislikud kultuurseened ja maitsvad mahlad

Pille Enden, 1. september 2020

Sügise tulles ja eriti viiruseaastal tasub end turgutada vitamiinide ja energiaandjatega. Metsast kaasa toodud seened peaks küll täiega ära kasutama, kindlasti jagub neid ka purki või sügavkülma ja kuivatamiseks samuti.

Kultuurseened on kasulikudKui pole aega metsa minna, tasub poelettidelt valida just Eestis kasvatatud kultuurseeni – eriliselt kõvu krõmpse šampinjone – valgeid, pruune ja grillimiseks mõelduid. Uuringute kohaselt on neil seentel viirusevastane ja antibakteriaalne toime. Seeni saab kasutada paljudes toitudes – risotos, pasta- ja vokiroogades, hautistes, suppides jne.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?