Suvine gurmee: retsepte värskest kartulist

Pille Enden, Kodukiri, 1. august 2020

Suvine värske kartul on justkui hoopis teine vili kui see, mida me aasta ringi igapäevaselt sööme – hõrk ja maitsev, õrn ja mure. Selle kartuli juurde piisab võist ja soolast. Ka värskest kartulist roogade tegemisel ei maksa head maitset ülemääraste lisanditega varjutada.

Kas panna kartulid keema külma või keeva vette – see on igal suvel terav küsimus! Värsked kartulid soovitatakse panna keevasse soolakasse vette, sest nii lakkab kartulis sisalduv ensüüm kiiremini toimimast (hävib üle 70 kraadi juures). Viimane tugevdab raku seinu ja muudab kartuli kõvaks. Keeduvesi ei tohiks väga intensiivselt keeda, sest õhukesest koorest on vähe kaitset ja kartul kipub lagunema.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?